Kosten en vergoeding

De kosten per behandeling kunnen per individuele praktijk verschillen. De behandelingen worden geheel of gedeeltelijk door veel verzekeringen vergoed. Dit is afhankelijk van uw aanvullende verzekeringspolis.

Vergoedingen Mesologie 2020

Aan de vermeldingen op deze lijst kunnen geen rechten worden verleend. Wij raden u aan om deze richtlijn na te vragen bij uw verzekeraar.

Elke verzekeringsmaatschappij bepaalt zijn eigen vergoedingenbeleid ten opzichte van de verschillende alternatieve- en complementaire geneeswijzen. De Nederlandse Vereniging Voor Mesologie (NVVM) heeft een verzekeringscommissie in het leven geroepen, waarvan de commissieleden persoonlijk naar de maatschappijen toegaan om contacten te leggen en zo te proberen de Mesologie vergoed te laten worden.

Voor alle maatschappijen blijkt dat u wel een aanvullend pakket moet hebben om voor de gedeeltelijke vergoeding in aanmerking te komen. Ook zijn verzekeringsmaatschappijen nog wel eens gevoelig voor een vergelijk tussen de medische kosten die u bij reguliere onderzoeken gemaakt heeft en de kosten van de, in dit geval, mesologische consulten. Vandaar dat er een voorbeeldbrief ontwikkeld is die u kunt gebruiken om een vergoeding aan te vragen.

Klik hier voor de lijst van 2020